Bij ons in de buurt

Leeuwarden-Fryslân was in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa. Heel verrassend vindt u op fietsafstand (10 km.) van Leeuwarden, in Oentsjerk, Belgisch cultureel erfgoed. Want speciaalbier is de passie van de Friese kastelein Jurjen.

Met meer dan 150 verschillende soorten bier waarvan 14 op tap, zijn de meeste Belgische bieren vertegenwoordigd en is dit kafee een trekpleister voor iedereen.

Wist u dat Oentsjerk op slechts 325 km. rijden van Brussel ligt?

Leeuwarden – Oentsjerk

Ons kafee is vanuit Leeuwarden goed bereikbaar met buslijn 51 (Dokkum). Deze stopt voor de deur. Let op! Lijn 50 rijdt ook naar Dokkum maar stopt niet in de dorpen.

Op loopafstand van ons kafee is het mogelijk om fietsen te huren bij Fietswereld Joustra. De directe omgeving van ons kafee leent zich voor een werkelijk prachtige fietstocht.

In de buurt van ons kafee

Een prachtig stukje van Friesland. De omgeving van Oentsjerk kenmerkt zich door de vele bomen in het landschap, er zijn verschillende wandel- en fietsroutes.

Bijna tegenover ons kafee vindt u glasatelier Jan Hooghiemstra, doe bijvoorbeeld eerst een workshop en kom daarna genieten van een speciaalbier of een ander drankje. Naast het glasatelier vindt u cadeauwinkel Ka & Ko, hier kunt u lekker ronddwalen tussen de hipste woonaccessoires. Maar ook voor wandelen, fietsen of wielrennen is ons kafee de juiste uitvalsbasis. Wandel bijvoorbeeld over de Wynzerdyk naast ons kafee naar de brug en de picknickplaats aan de Elfstedentocht route op ongeveer 2km. Ondertussen passeert u de oude dorpskerk en ervaart u de schoonheid van het weidse Friese landschap. Maar ook één van de mooiste parken van Nederland, park Stania State nodigt uit voor een wandeling en ligt op slechts 2 minuten lopen van ons kafee.

Jurjen en Maaike geven graag tips over de mogelijkheden van een (dag)tocht en over bezienswaardigheden die u zeker niet mag missen. Zoals Bartlehiem, de molen van Aldtsjerk, het Elfstedentocht monument in Gytsjerk of de bierbrouwerij in Aldtsjerk. Allemaal binnen 5 km. van Kafee it Wapen fan Fryslân.

Overnachten

Helaas bieden wij geen kamers. Maar op loopafstand van ons kafee vindt u verschillende Bed & Breakfasts. Kijk ook eens op www.boerenbed.nl Vergeet niet dat u vlakbij Leeuwarden bent. De bussen rijden bijna tot middernacht en vergeet u de tijd in ons kafee dan brengt een taxi u voor nog geen 20 euro terug naar Leeuwarden.

Bierproeverij mogelijkheden

Bekijk onze bierproef mogelijkheden. Van een enkel glaasje tot een 3 gangen diner.

Bierproeverij

Welkom in de smakelijke wereld van het bier.

Voor 20 euro per persoon genieten jullie van een bierproeverij met vijf speciaalbieren + bijpassende hapjes.

Maar we stemmen een bierproeverij graag af op jullie groep en budget.

› Contact & Reserveren

Bier & Dining

Bier en Dining is de combinatie van een bierproeverij met een diner. We laten je kennis maken met de meest fijne smaak combinaties en laten dit vergezeld gaan met bijzondere verhalen. Vijf speciaalbieren en een driegangenmenu.

Voor groepen vanaf 6 personen is het mogelijk om van een bierproeverij of bier & dining te komen genieten in Oentsjerk, Friesland.

Voor 45 euro per persoon geniet je van vijf speciaalbieren en een driegangenmenu.

› Contact & Reserveren

bierproeverij-friesland
bierproeverij-friesland

Bier & BBQ

Laat je verrassen door stoere gerechten van de BBQ in combinatie met smakelijke bijpassende speciaalbieren.

Invullig in overleg, vanaf 35 euro per persoon

› Contact & Reserveren

bierproeverij-friesland
bierproeverij-friesland

Kleintje bierproeverij

Ben jij opzoek naar een nieuwe smaakbeleving?

Géén bierproeverij op reservering maar een bierproeverij voor de toevallige passant. Met ons uitgebreide bierassortiment is er gegarandeerd ook voor jou een uniek speciaalbier. De keuze is ruim en daarom helpen Jurjen en Maaike je graag om de juiste te kiezen.

Vanaf 6 euro per persoon

Kleintje bierproeverij
Verschillende bieren kun je proeven in onze speciale ‘kleine bierproeverij’ glazen (2 personen). Je kunt dan bijvoorbeeld 3 verschillende soorten proberen of je deelt een fles met je vriend(en).

Een gezellig avondje uit in combinatie met een bierproeverij. Ben je wel van plan om met meer dan 2 personen te komen? Laat het ons weten en we reserveren een gezellig plekje voor jullie.

› Contact & Reserveren

bierproeverij-friesland

Bierproeverij en vrouwen

Nee, een bierproeverij is zeker géén mannen ding. Ook vrouwen genieten graag van een speciaal biertje tijdens een bierproeverij.

Tijdens een bierproeverij & dining schenken we bijvoorbeeld desgewenst in een klein glas. Speciaal voor jullie vrouwelijke gezelschap.

En wist je dat we tijdens een bierproeverij op maat ook heerlijke fruitbieren of zoete bieren kunnen schenken? Zoveel smaken, zoveel bieren.

Vele vrouwen gingen je al voor
Laat weten met wie je een bierproeverij wilt doen en wij passen de bierproeverij aan naar jullie gezelschap.

› Contact & Reserveren

bierproeverij-friesland

Bierproeverij op maat

Zoveel smaken, zoveel bieren. Een bierproeverij wordt afgestemd op jullie groep en budget.

Hebben jullie al wat meer kennis van bier en wil je eens sterkere bieren proberen of kom je met een groep die zelden bier drinkt. Wij introduceren jullie graag op gepaste wijze in de smakelijke wereld van het bier. Want wij stellen speciaal naar jullie wensen een bierproeverij samen.

› Contact & Reserveren

bierproeverij-friesland

 

Wanneer komt u?

Lijkt het u leuk zo’n bierproeverij of wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Contact & Reserveren
maar u mag natuurlijk ook bellen: +31 058 – 256 17 47