In de buurt

Een prachtig stukje van Friesland. De omgeving van Oentsjerk kenmerkt zich door de vele bomen in het landschap, er zijn verschillende wandel- en fietsroutes.

Oentjserk ligt op fietsafstand (10 km.) van Leeuwarden

Ons café is vanuit Leeuwarden goed bereikbaar met buslijn 51 (Dokkum). Deze stopt voor de deur. Let op! Lijn 50 rijdt ook naar Dokkum maar stopt niet in de dorpen.

Op loopafstand van ons kafee is het mogelijk om fietsen te huren bij Fietswereld Joustra. De directe omgeving van ons kafee leent zich voor een werkelijk prachtige fietstocht.

In de buurt van ons café

Bijna tegenover ons kafee vindt u glasatelier Jan Hooghiemstra, doe bijvoorbeeld eerst een workshop en kom daarna genieten van een speciaalbier of een ander drankje. Naast het glasatelier vindt u cadeauwinkel Ka & Ko, hier kunt u lekker ronddwalen tussen de hipste woonaccessoires. Maar ook voor wandelen, fietsen of wielrennen is ons kafee de juiste uitvalsbasis. Wandel bijvoorbeeld over de Wynzerdyk naast ons kafee naar de brug en de picknickplaats aan de Elfstedentocht route op ongeveer 2km. Ondertussen passeert u de oude dorpskerk en ervaart u de schoonheid van het weidse Friese landschap. Maar ook één van de mooiste parken van Nederland, park Stania State nodigt uit voor een wandeling en ligt op slechts 2 minuten lopen van ons kafee.

Jurjen en Maaike geven graag tips over de mogelijkheden van een (dag)tocht en over bezienswaardigheden die u zeker niet mag missen. Zoals Bartlehiem, de molen van Aldtsjerk, het Elfstedentocht monument in Gytsjerk of de bierbrouwerij in Aldtsjerk. Allemaal binnen 5 km. van Kafee it Wapen fan Fryslân.

Overnachten

Helaas bieden wij geen kamers. Maar op loopafstand van ons kafee vindt u verschillende Bed & Breakfasts. Kijk ook eens op www.boerenbed.nl Vergeet niet dat u vlakbij Leeuwarden bent. De bussen rijden bijna tot middernacht en vergeet u de tijd in ons kafee dan brengt een taxi u voor +/- 30 euro terug naar Leeuwarden.